Turvehoidot

Turvetta on käytetty Keski-Euroopassa jo n. 200 vuotta terveyden ja kauneuden hoitoon. Suomessa hoitoturvetta on käytetty noin 15 vuotta.

Hoitoturpeen alkuperä

Paras hoitoturpeen raaka-aine saadaan saasteettomalla alueella muodostuneesta koskemattomasta suosta, jonka maatumisaste on riittävän korkea. Mikä tahansa suo ei sovellu hoitoturpeeksi, vaan soveltuvista kerroksista tehdään tarkat tutkimukset joissa selvitetään hoidollisesti tärkeät aineet, sekä mahdolliset haitalliset aineet. Hoitoturve on helposti hajoavaa ja lähes hajutonta.

Hoidon toteuttamiseen liittyen hoitoturpeen tulee sisältää mahdollisimman paljon alkuperäistä suon kosteutta, jossa on liuenneena runsaasti biologisesti aktiivisia aineita. Hoitotilanteessa vettä lisätään mahdollisimman vähän. Hoitoturve ei saa päästä kuivamaan hoidon aikana ja hoitoturpeen tulee saada vaikuttaa suoraan puhtaalle iholle.

Hoitoturve on kertakäyttöistä, koska hoidon yhteydessä ihosta imeytyy turpeeseen eritteitä, jotka uudelleen käytettynä heikentävät hoitotulosta.

Käyttökohteita esim.:

·         Akne

·         Atooppinen ihottuma

·         Psoriasis

·         Ihon ohentumat ja haavaumat

·         Allergiset reaktiot

·         Hiuspohjan ongelmat

·         Jalkojen verenkierto-ongelmat, kihti

·         Hormonaaliset häiriöt

·         Reuma

Hoidot voidaan toteuttaa turvesauna- tai turvekäärehoitona.

Käärehoidolla saavutetaan syvempi ja rentouttavampi lopputulos turpeen vaikuttaessa tiiviimmin suoraan iholle koko hoidon ajan.

Turvesauna soveltuu ryhmille yhdistäen hoidon ja miellyttävän yhdessäolon mukavassa porukassa.