Rentoutusohjaus

Rentoutuminen on päivä päivältä yhä tärkeämpää kiireisen elämänrytmin katkaisemiseksi. Rentoutus on taito, joka jokaisella on jo luonnostaan. Usein vain kiireen ja stressin vuoksi rentoutumisen keinot ovat unohtuneet tai muuntuneet. Monet käyttävät rentoutumiskeinoina televisiota, alkoholia tai ravintolailtoja. Ne kuitenkin tarkemmin tarkasteltuina ovat stimulantteja aivoillemme, johtaen ehkä yhä syvenevään stressin kierteeseen.

Rentoutumista on hyvä harjoitella päivittäin. Mikäli tuntuu, että rentoutuminen on vaikeaa, on ehkä hyvä turvautua rentoutusopastajan apuun. Ohjauksessa käydään läpi rentoutumisen keinoja ja välineitä, yksilöllisesti. Etsitään yhdessä asiakkaan kanssa ne keinot ja tavat joilla toivottu rentoutusvaikutus saadaan aikaan.

Rentoutumisella on suuri merkitys ihmissuhteiden, työn ja oikeastaan koko elämän sujuvuuteen. Stressaantuneena oma sietokyky alenee, tulee erilaisia konflikteja joiden käsitteleminen vaikeutuu. Rentoutuneena on helpompi nähdä asioita, toisia näkökulmia ja löytää ratkaisuja.

Rentoutusohjausta voidaan tehdä yksilöille tai ryhmille tarpeen mukaan.