Jalkojenhoidot

Jalkojenhoitoa voidaan suorittaa kahdesta näkökulmasta: kauneudenhoidollisesta tai terveydenhoidollisesta. Kosmetologien suorittamat pedikyyrit tähtäävät esteettisiin tuloksiin. Jalkaterapeutit, rekisteröidyt jalkojenhoitajat ja AMMATTITUTKINNON SUORITTANEET JALKOJENHOITAJAT paneutuvat asiakkaan jalkaongelmiin kokonaisvaltaisemmin.

Jalkaongelmia aiheuttavat usein liikuntatottumukset, jalkineet, sukat, kävelyalusta, lihasheikkous, rakenteelliset ongelmat jne. Ammattitutkinnon suorittanut jalkojenhoitaja pystyy suoriutumaan vaativastakin jalkojenhoitotyöstä. Yksilöllisiä toiminnallisia pohjallisia tarvitsevan asiakkaan hän osaa ohjata eteenpäin esim. jalkaterapeutille. Itsenäisesti hän osaa tehdä asiakkaalle tilapäiskäyttöön sopivia keventeitä, jotka helpottavat erilaisia jaloissa esiintyviä oireita.

Känsien ja kovettumien poisto kotikonstein ei aina onnistu tai saattaa jopa vaurioittaa ihoa pahentaen tilannetta entisestään. Ajoissa haettu apu alan ammattilaiselta on omiaan ehkäisemään vaivan pahenemista.